2011. október 20., csütörtök

Facebook használata

A mindennapi életben elengedhetetlen az internet, illetve a közösségi hálózatok használata.

Szinte már minden elektronikus úton történik. Egyre jobban behálóz minket ez a világ és nem tudunk ellen mit tenni. Különböző közösségi oldalak: először a myVIP, ezt követte az IWIW. Ami most a legnépszerűbb: a Facebook. Szükségünk van ezekre az oldalakra, de még is tudnánk nélkülözni. Legnagyobb hátránya, hogy függőséget okoz, amit sokan észre sem vesznek.
Amikor felkelünk, első dolgunk a számítógéphez vezet, hiszen a kíváncsiság nem ismer határokat. Az emberek többsége alig várja, hogy az iskolából vagy a munkahelyről hazaérjen és lógjon egy kicsit az neten. Nem is az számít, hány üzenet, értesítés érkezett, illetve hogy hányan jelöltek be ismerősnek, hanem az, hogy függjünk egy kicsit. A Facebook-on bárkiről, bármit megtudhatunk, mint például: ki van párkapcsolatban, ki milyen zenét szeret és még sorolhatnám.Ez mind szép és jó, de sajnos nem sok mindenkit érdekel. Igazából csak saját magunkkal foglalkozunk. Kinek mi a fontos: valakinek az, hogy jobbnál jobb zenéket töltsön le vagy minél több barátja legyen. Mindenki el tudja dönteni mi a fontos és mi az, ami érdekli. Sajnos egyre jobban bekebelez minket az internet, amihez szükség van a közösségi oldalakra. Sokan nem figyelnek arra, hogy miket írnak, vagy milyen képet tesznek fel, ami természetesen az illetőt minősíti. Nem gondolnak bele, hogy később ezekből bajok származhatnak és mások visszaélhetnek vele. Tudni kell használni ezeket az oldalakat és kétszer meggondolni, hogy mit írunk ki. Hiszen hiába törlünk le bármit, az attól még megmarad. Nem beszélve arról, hogy az emberek kapcsolata személytelenné válik. Fel tudjuk venni a „póker arcot" hiszen olyannak láttatjuk magunkat, amilyennek akarjuk. Természetesen mindenki jó képet próbál mutatni magáról, de később minden kiderül, hiszen megismernek. Meg tudnak mindent rólunk, akaratunk ellenére.

Sokan inkább a Facebook előtt töltik mindennapjaikat és kizárják a külvilágot. Nem fognak senkivel személyesen találkozni, társaságba járni, csak az interneten keresztül beszélgetnek, az internet rabjává válnak. Észre sem veszik, hogy függők lettek. Nincs olyan nap, hogy ne nézzék meg az adatlapjukat.

Próbáljunk meg ez ellen tenni! A legfontosabb, hogy önmagunk legyünk és ne álarcba bújva tüntessük fel mivoltunkat. Nemcsak kapcsolatteremtésre lehet használni, hanem kapcsolattartásra is. Hasznosabb dolgokat is lehet csinálni az interneten, minthogy mások életét kövessük nyomon a nap 24 órájában. Mindent lehet csak mértékkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése